Необходими продукти за тортата:
250 гр крем-сирене със стайна температура("Филаделфия" или хубава извара) 50 гр меко краве масло
140 гр захар
100 мл прясно мляко
60 гр брашно
20 гр нишесте
6 яйца
сока от 1/2 лимон
щипка сол
За декорация:
пудра захар
5-6 с.л. мармалад от сливи
2-3 с.л. коняк или ром
Начин на приготвяне:
Облечете вътрешността на форма за торта с откопчаващи се страни (дъното и стените) с хартия за печене, а отвън я обвийте с минимум три пласта алуминиево фолио.
Разделете белтъците и жълтъците на яйцата. Разбийте белтъците на пухкава пяна, прибавете захарта и солта и продължете да разбивате, до получаването на твърд сняг.
В друга купа, на бавни обороти на миксера, разбийте маслото и крем-сиренето до пухкавост. Без да спирате да разбивате, прибавете лимоновия сок, един по един жълтъците, млякото и смесеното с нишестето и пресято брашно.
Добавете разбитите белтъци в сместа от сирене и с лъжица , много нежно ги смесете до получаването хомогенна маса. Не бъркайте! Просто загребвайте смес от дъното на купата и я преобръщайте.
Изсипете сместа в подготвената форма.
Загрейте фурната на 150 градуса по Целзий. Загрейте около 1.5 л вода до кипене. Формата с тортата поставете в по-голяма тава, а в нея налейте врялата вода. Водата трябва да покрие около половината от височината на формата с тортата.
Печете 60 минути, като не отваряте фурната по никакъв повод.
Извадете веднага изпечената торта от фурната, внимателно развийте фолиото, махнетете стената на формата и я освободете от хартията за печене.
Поръсете тортата с пудра захар и я оставете да се охлади напълно.
Сервирайте поляна с малко топъл мармалад от сливи разтопен на слаб огън с 2-3 лъжици коняк или ром.
Няма коментари:
Публикуване на коментар