Продукти за тестото
3 яйца
1/2 ч.ч захар
1 ч.ч.олио
2 ч.ч.брашно
Щипка сол
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л.лимонов сок
5 с.л. прясно мляко
1 с.л. уиски
Още
5- 6 ябълки
сока от един лимон за заливане на ябълки
400гр конфитюр по ваш избор( моят беше от дюли
30-40 мл.вода
1 с.л. уиски
Начин на приготвяне
Обелете и нарежете ябълките на тънки резени и ги залейте с лимоновият сок.
Разбийте яйцата със захарта до побеляване добавете,олиото и разбийте още малко. Прибавете сока от лимона,солта ,уискито и 1/2 от брашното смесено с бакпулвера. Разбъркайте още малко на ниска скорост. Добавете останалото брашно и млякото.Получава се малко по -гъсто тесто от кексовото.
Разпределете сместа в тавичка с диаметър 28-30 см.предварително намаслена и поръсена с брашно.
Наредете резените ябълки на гъсто върху тестото.
Сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 Мин.
През това време сложете конфитюра,уискито и водата на котлона и кипнете. Консистенцията трябва да може да се нанесе върху сладкиша.
Пробвайте дали сладкиша се е опекъл като бучнете клечка за зъби в тестото.
Извадете сладкиша и го надупчете с нож,намажете цялата повърхност с конфитюра.
Оставете да изстине напълно и се насладете!
Да ви е сладко!
Източник ;
https://www.mycookingbookblog.com/angliiski-sladkish-s-iabalki/
Няма коментари:
Публикуване на коментар