сряда, 1 декември 2021 г.

Сладкиш с ябълки

 Продукти за тестото 

3 яйца 

1/2 ч.ч захар 

1 ч.ч.олио 

2 ч.ч.брашно 

Щипка сол 

2 ч.л. бакпулвер 

2 с.л.лимонов сок 

5 с.л. прясно мляко 

1 с.л. уиски

Още 

5- 6 ябълки

сока от един лимон за заливане на ябълки 

400гр конфитюр по ваш избор( моят беше от дюли 

30-40 мл.вода 

1 с.л. уиски


Начин на приготвяне 

Обелете и нарежете ябълките на тънки резени и ги залейте с лимоновият сок.

Разбийте яйцата със захарта до побеляване добавете,олиото и разбийте още малко. Прибавете сока от лимона,солта ,уискито и 1/2 от брашното смесено с бакпулвера. Разбъркайте още малко на ниска скорост. Добавете останалото брашно и млякото.Получава се малко по -гъсто тесто от кексовото.

Разпределете сместа в тавичка с диаметър 28-30 см.предварително намаслена и поръсена с брашно. 

Наредете резените ябълки на гъсто върху тестото.

Сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 Мин. 

През това време сложете конфитюра,уискито и водата на котлона и кипнете. Консистенцията трябва да може да се нанесе върху сладкиша. 

Пробвайте дали сладкиша се е опекъл като бучнете клечка за зъби в тестото. 

Извадете сладкиша и го надупчете с  нож,намажете цялата повърхност с конфитюра.

Оставете да изстине напълно и се насладете!

Да ви е сладко!

Източник ;

https://www.mycookingbookblog.com/angliiski-sladkish-s-iabalki/
















Няма коментари:

Публикуване на коментар