Пая е по рецепта на сина ми Ивайло,
ученика надмина учителя!
Уникална вкусотия !
Не бях правила досега карамелизиран лук и не бях и опитала.
Грешка голяма! От сега натам ще си го приготвям често!
Продукти за карамелизираният лук
3 големи глави лук
4-5 с.л. олио
3с.л. захар
2 с.л. оцет ( той слага балсамико,но аз нямах)
Още
400 гр бутер тесто
200 гр сирене бри
3 триегълничета топено сирене
100 грама кашкавал
Може да го направите и с любимите ви сирена.
Начин на приготвяне
Почваме от лука,нарязваме го на шайби и ги разделяме една от друга. В тиган с незалепващо покритие слагаме олиото и загряваме на слаб котлон,при мен на втора степен. Слагаме лука и капак. Така го задушаваме като бъркаме от време на време.След около 15 Мин като стане стъклен лука махаме капака и пържим като често разбъркваме. Като почне да се карамелизиран леко добавяме захарта и оцета. Не го оставяйте без надзор,разбърквайте често.Като стане карамелен го махнете от котлона. Оставете да изстине.
В форма с диаметър 24 см с падащи страни сложете хартия за печене и внимателно сложете бутер тестото да не се разкъса,крайщата да са от вън формата. Разпределете лука,след това нарежете сиренето бри,топеното сирене и поръсете с настъргания кашкавал. Загънете крайщата отгоре и сложете в предварително загрята фурна на 180 * за около 30- 35 Мин. Сервирайте топло!
Неустоим е,повярвайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар