Изключителен десерт!
Лек и шоколадов!
Идеята за този разкош дойде от тук за което благодаря! Аз промених малко рецептата поради липса на лешников тахан. Замених го с течен шоколад ,със сигурност вкуса е различен,но това което се получи напълно задоволи вкусовите ми рецептори.
Продукти
блат
3 с.л. захар
1/3 ч.ч. еспресо кафе
3 с.л. какао с връх
90 гр брашно
1/2 ч.л.бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 голямо и 2 малки яйца
1/2ч.ч.захар
60 гр разтопено масло
1/4 ч.ч. кафе еспресо
ванилия
крем
90 гр меко масло
6 с.л. какао
5 с.л. пудра захар ако искате да е по сладко увеличете количеството
3 с.л. с връх течен шоколад
250 гр маскарпоне или филаделфия може и рикота
Приготвяне
Смесваме първите три продукта.В отделна купа разбъркваме брашното и набухвателите.Разбиваме яйцето със захарта,добавяме маслото , кафето и ванилията.
Прибавяме ги към сухите продукти и разбъркваме. Добавяме и какаовата смес,ако има бучици минете през цедка.
Изсипете сместа в тава с размери 26-15 см в която сте сложили хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180* за около 25-30 мин.
Проверете с клечка за зъби ,трябва да е суха.
Оставете блата да изстине напълно.
За крема,разбийте мекото масло със захарта на пухкав крем,добавете течния шоколад,какаото и сиренето.Разбийте на ниска скорост до еднородност.
Нанесете крема върху блата и изравнете,. може да настържете от горе шоколад или да украсите по ваше желание.Аз настъргах бял шоколад.
Оставете сладкиша за 2-3 часа в хладилник да стегне.
Насладете се !
Няма коментари:
Публикуване на коментар