Това ястие приготвих по идея на сина ми Ивайло.
Много изискано и вкусно1
Продукти
цяла свинска плешка( бяхме доста хора,ако сте по малко намалете количеството) около 2.5 кг.
2 пълни супени лъжици мед
2 с.л. горчица
около50 мл соев сос
50 мл. зехтин
1 голям морков
6-7 скилидки чесън
черен пипер
мащерка
4-5 ябълки
сол
150 мл бира
30-40 гр масло
Начин на приготвяне
Измийте месото и го подсушете. Нарежете моркова на пръчици с дължина около 3-4 см.
Обелете чесъна. Направете прорези с остър нож в месото и вкарайте по едно морковче и чесънче в тях. така шпиковайте цялото месо.
Смесете соевият сос,зехтина,горчицата,меда и подправките и намажете цялото парче месо.
Ябълките обелете и нарежете на филийки.Поставете ги в тава и върху тях сложете месото .
Полейте с бирата отстрани месото ,завийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 * за 2 часа.
След като минат двата часа махнете фолиото и полейте месото с отделеният сос на няколко пъти. Оставете месото за още 30 -40 мин или докато получи приятен загар.
Като се запече месото го прехвърлете в отделен съд, пасирайте ябълките и соса , накрая добавете маслото да се разтопи.
Нарежете месото на тънички филийки полейте със вкусният ароматен сос и сервирайте.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар