Хрупкави маслени блатове,прекрасен крем от кондензирано мляко и масло.
Дозата е за торта с диаметър 20см.
Адаптирана от тук
Продукти за блатовете
1 блат
2 жълтъка
1/3 ч.ч. захар
100 гр масло
1/2.ч.л. бакпулвер
1ч.ч. брашно
2 блат
2 белтъка
щипка сол
1/2 ч.ч. захар
1/2 - 1 ч.ч. нарязани орехи
За крема
1/2 кутия кондензирано мляко
150 гр масло
Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват със захарта .добавя се разтопеното масло,бакпулвера и брашното.
Замесете тесто меко и не лепнещо,ако трябва добавете още мъничко брашно.Увийте го в прозрачно фолио и
сложете в хладилник за 30 мин.
Разбийте белтъците на сняг със щипка сол ,след което добавите по -малко от захарта и бъркате докато се получат връхчета.
Тестото разделете на 4 и от всяко топче разточете кора върху хартия, колкото е дъното на формата за печене ,хубаво е да печете с ринга защото аз пекох две от корите само върху хартия очертах кръг и се "разляха". Върху блата поръсете с 1/4 от орехите като леко ги притиснете в тестото за да ви е по лесно нанасянето на белтъчният сняг.
Върху орехите разпределете 1/4 от белтъците.
Печете в предварително загрята фурна на 180 * за 12-15 мин.
Оставете блатовете да изстинат напълно.
За крема, разбийте мекото масло на гладък крем, добавете кондензираното мляко и разбийте още малко до хомогенност.
Сложете първият блат нанесете 1/4 от крема,след това вторият блат ,крем и така процедираме със останалите блатове.
Не ви е необходим ринг.
Оставете тортата най добре за цяла нощ в хладилник.
Украсете по желание.
Извадете от хладилника 1 час преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар