Тези вкусни мъфининки видях тук .Много лесни и вкусни, дори на другия ден ( ако останат) са мекички :) Спазих точно реда на слагане на продуктите и резултата беше уау :)
Продукти:
1 1/2 ч.ч брашно
1 ч.ч. захар
1 яйце,
1/2 ч .ч. олио
1 равна чаена лъжичка сода,
4 супени лъжици кисело мляко,
1 супена лъжица какао / може и без него/,
1-2 прахчета ванилия,
шоколад или шоколадови бонбони
Начин на приготвяне:
Сложете в купа захарта.
Към нея добавете яйцето и разбъркайте добре с вилица, след което добавете содата /спазвайте реда, в който ви даваме продуктите. Това е от значение, за да получите меки и топящи се шоколадови мъфини/.
Сега добавете олиото и разбъркайте леко, след него киселото мляко и накрая брашното с ванилията. Не разбърквайте много дълго време сместа /когато правите от този род шоколадови мъфини, дългото бъркане ги прави жилави/
. Вземете формите за мъфини и в тях поставете книжни капсули. Книжните капсули запазват вашите шоколадови мъфини да не съхнат. Пълнете книжните капсули до половината.
Начупете малки парченца от шоколад, какъвто имате и сложете по няколко парченца във вашите шоколадови мъфини. Аз предпочетох да сложа по един шоколадов бонбон в средата.
При печенето шоколада потъва в тестото. Печете на 170 градуса в предварително загряна фурна около 20минути.
Може да проверите дали са готови, като забодете в някое от тях дървено шишче и ако по него няма лепнещо тесто, значи вашите шоколадови мъфини са готови. Ако желаете, може да поръсите вашите шоколадови мъфини с фина пудра захар още докато са топли, за да може добре да полепне по тях.
Може в една част от тестото да сложите какао и при слагане във формичките да редувате от двете смеси.
Няма коментари:
Публикуване на коментар