Видях някъде снимка на такива банички, но не запомних как се правят, разрових се и открих една рецепта тук. Веднага се почнаха. Нищо друго няма да ви кажа овен ,че са невероятни, досега редовно си правехме баница на тиган , но тези със сигурност ще я заменят!
Продукти
кори за баница
плънка по избор ,в моя случай яйца и сирене
олио
Начин на приготвяне:
Плънките са както за традиционни баници.Включете тостера да загрее добре. Разгънете корите върху хоризонтална плоскост.
Работи се с по две кори.
Намажете едната кора с малко мазнина, върху нея се слага другата Върху половината от площта се разнася равномерно от плънката и се покрива с другата половина, все едно че сгъвате лист.
После отново се слага плънка върху половината и отново се сгъва.
Така се процедира докато се получи квадрат, с големината на отделението за филийка на тостера.
Приготвя се още един квадрат по същия начин и се поставят за печене.
През това време се оформят и другите две двойки кори. Предимство е това, че тостерът може да се отваря по всяко време, за да се провери дали баничките са готови, без страх, че ще спаднат , както е в традиционна фурна.
Ще останете приятно изненадани, а Вашите гости още повече
Забележка:
Използва се мазнина като при традиционните баници, количеството зависи от избора Ви на пълнеж.Не е необходимо намазняване на тостера и най-горната кора.
Няма коментари:
Публикуване на коментар