Много лесна,без печене, бърза и много вкусна. Може да използвате плодове по избор,аз ползвах. кайсии. Ако намерите цветни целувки ще бъде още по ефектна.
Продукти:
2 опаковки готови целувки, моите бяха от по големите
400 гр извара или крема сирене
400 гр заквасена сметана
1 ч.ч захар
ванилия
25 гр. желатин
300 -400 гр. кайсии или друг плод
Начин на приготвяне:
Във форма за торта сложете фолио за свежо съхранение по дъното и стените. Наредете целувките а между тях сложете нарязани половината нарязани кайсии.
Разбийте изварата със захарта на крем . Добавете сметаната и ванилията Разбъркайте да се получи гладък крем.Желатина разтворете в 50 мл. вода и оставете да набъбне.Сложете на бодна баня да се разтвори.На тънка струя го излейте във крема. Сметаната и изварата трябва да са със стайна температура. Разбъркайте хубаво.Излейте 2/3 от крема върху целувките и плода и наредете другите целувки върху него. Сложете и останалите нарязани кайсии. Снимката я направих преди да сложа всичките кайсии.
Излейте останалия крем отгоре и сложете в хладилник да стегне 3-4 часа.
При рязане парчетата не са много правилни .но това не пречи на вкуса.
Украсете по желание аз поръсих с кокосови стърготини.
Да ви е сладко!
понеделник, 14 юли 2014 г.
сряда, 9 юли 2014 г.
ВКУСНИ МЪФИНКИ
Тези вкусни мъфининки видях тук .Много лесни и вкусни, дори на другия ден ( ако останат) са мекички :) Спазих точно реда на слагане на продуктите и резултата беше уау :)
Продукти:
1 1/2 ч.ч брашно
1 ч.ч. захар
1 яйце,
1/2 ч .ч. олио
1 равна чаена лъжичка сода,
4 супени лъжици кисело мляко,
1 супена лъжица какао / може и без него/,
1-2 прахчета ванилия,
шоколад или шоколадови бонбони
Начин на приготвяне:
Сложете в купа захарта.
Към нея добавете яйцето и разбъркайте добре с вилица, след което добавете содата /спазвайте реда, в който ви даваме продуктите. Това е от значение, за да получите меки и топящи се шоколадови мъфини/.
Сега добавете олиото и разбъркайте леко, след него киселото мляко и накрая брашното с ванилията. Не разбърквайте много дълго време сместа /когато правите от този род шоколадови мъфини, дългото бъркане ги прави жилави/
. Вземете формите за мъфини и в тях поставете книжни капсули. Книжните капсули запазват вашите шоколадови мъфини да не съхнат. Пълнете книжните капсули до половината.
Начупете малки парченца от шоколад, какъвто имате и сложете по няколко парченца във вашите шоколадови мъфини. Аз предпочетох да сложа по един шоколадов бонбон в средата.
При печенето шоколада потъва в тестото. Печете на 170 градуса в предварително загряна фурна около 20минути.
Може да проверите дали са готови, като забодете в някое от тях дървено шишче и ако по него няма лепнещо тесто, значи вашите шоколадови мъфини са готови. Ако желаете, може да поръсите вашите шоколадови мъфини с фина пудра захар още докато са топли, за да може добре да полепне по тях.
Може в една част от тестото да сложите какао и при слагане във формичките да редувате от двете смеси.
Продукти:
1 1/2 ч.ч брашно
1 ч.ч. захар
1 яйце,
1/2 ч .ч. олио
1 равна чаена лъжичка сода,
4 супени лъжици кисело мляко,
1 супена лъжица какао / може и без него/,
1-2 прахчета ванилия,
шоколад или шоколадови бонбони
Начин на приготвяне:
Сложете в купа захарта.
Към нея добавете яйцето и разбъркайте добре с вилица, след което добавете содата /спазвайте реда, в който ви даваме продуктите. Това е от значение, за да получите меки и топящи се шоколадови мъфини/.
Сега добавете олиото и разбъркайте леко, след него киселото мляко и накрая брашното с ванилията. Не разбърквайте много дълго време сместа /когато правите от този род шоколадови мъфини, дългото бъркане ги прави жилави/
. Вземете формите за мъфини и в тях поставете книжни капсули. Книжните капсули запазват вашите шоколадови мъфини да не съхнат. Пълнете книжните капсули до половината.
Начупете малки парченца от шоколад, какъвто имате и сложете по няколко парченца във вашите шоколадови мъфини. Аз предпочетох да сложа по един шоколадов бонбон в средата.
При печенето шоколада потъва в тестото. Печете на 170 градуса в предварително загряна фурна около 20минути.
Може да проверите дали са готови, като забодете в някое от тях дървено шишче и ако по него няма лепнещо тесто, значи вашите шоколадови мъфини са готови. Ако желаете, може да поръсите вашите шоколадови мъфини с фина пудра захар още докато са топли, за да може добре да полепне по тях.
Може в една част от тестото да сложите какао и при слагане във формичките да редувате от двете смеси.
петък, 4 юли 2014 г.
БАНИЧКИ НА ТОСТЕР
Видях някъде снимка на такива банички, но не запомних как се правят, разрових се и открих една рецепта тук. Веднага се почнаха. Нищо друго няма да ви кажа овен ,че са невероятни, досега редовно си правехме баница на тиган , но тези със сигурност ще я заменят!
Продукти
кори за баница
плънка по избор ,в моя случай яйца и сирене
олио
Начин на приготвяне:
Плънките са както за традиционни баници.Включете тостера да загрее добре. Разгънете корите върху хоризонтална плоскост.
Работи се с по две кори.
Намажете едната кора с малко мазнина, върху нея се слага другата Върху половината от площта се разнася равномерно от плънката и се покрива с другата половина, все едно че сгъвате лист.
После отново се слага плънка върху половината и отново се сгъва.
Така се процедира докато се получи квадрат, с големината на отделението за филийка на тостера.
Приготвя се още един квадрат по същия начин и се поставят за печене.
През това време се оформят и другите две двойки кори. Предимство е това, че тостерът може да се отваря по всяко време, за да се провери дали баничките са готови, без страх, че ще спаднат , както е в традиционна фурна.
Ще останете приятно изненадани, а Вашите гости още повече
Забележка:
Използва се мазнина като при традиционните баници, количеството зависи от избора Ви на пълнеж.Не е необходимо намазняване на тостера и най-горната кора.
Продукти
кори за баница
плънка по избор ,в моя случай яйца и сирене
олио
Начин на приготвяне:
Плънките са както за традиционни баници.Включете тостера да загрее добре. Разгънете корите върху хоризонтална плоскост.
Работи се с по две кори.
Намажете едната кора с малко мазнина, върху нея се слага другата Върху половината от площта се разнася равномерно от плънката и се покрива с другата половина, все едно че сгъвате лист.
После отново се слага плънка върху половината и отново се сгъва.
Така се процедира докато се получи квадрат, с големината на отделението за филийка на тостера.
Приготвя се още един квадрат по същия начин и се поставят за печене.
През това време се оформят и другите две двойки кори. Предимство е това, че тостерът може да се отваря по всяко време, за да се провери дали баничките са готови, без страх, че ще спаднат , както е в традиционна фурна.
Ще останете приятно изненадани, а Вашите гости още повече
Забележка:
Използва се мазнина като при традиционните баници, количеството зависи от избора Ви на пълнеж.Не е необходимо намазняване на тостера и най-горната кора.