Рецептата видях тук като направих някои промени.
Макар ,че го попрепекох получи се прекрасен десерт.
Продукти за блата
4 яйца
1 непълна ч.ч. захар
200 мл. олио
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванилия
1 непълна ч.ч. захар
200 мл. олио
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванилия
За крема :
1 кофичка кисело мляко
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
2 с.л.нишесте
300 гр почистени от костилките вишни
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
За крема разбийте яйцата със захарта добавете нишестето и след това киселото мляко.
В купа разбиваме с миксер яйцата заедно със захарта, след което добавяме олиото и ванилията. Разбъркваме добре, прибавяме брашното смесено с бакпулвера. Изсипваме сместа в тава ( моята беше 25 см диаметър) покрита с намаслена хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна за 10 мин, след което изваждаме сладкиша подреждаме вишните отгоре и ги заливаме с крема.Връщаме сладкиша обратно във фурната и печем още 25-30 минути
Изстиналият сладкиш поръсваме с пудра захар!
Няма коментари:
Публикуване на коментар