Този много вкусен и сочен тиквеник видях при една голяма кулинарка Бени
За два дни два пъти го правих!
Продукти
800 гр настъргана тиква
10 кори за баница
По 3 с.л. захар на руло от кори и тиква
канела на вкус
80 гр масло разтопено( аз го направих с олио ,на село не разполагах с масло)
Сложих по една с.л. олио между корите и 2 с.л. отгоре върху готовите рула.
За заливката
2 яйца
130 мл прясно мляко
щипка бакпулвер
ванилия
Глазура не правих а го поръсих с кристална захар към края на печенето.
Ако искате да е с глазура може да видите в нейният блог има линк качен в началото на публикацията.
Начин на приготвяне!
Разделяте настърганата тиква на 5 части.
Взимате една кора,намазвате с олио или масло и слагате втора кора отгоре,разпределяте настъргана тиква ръсите захар и канела ,подгъвате от двете страни краищата
и навивате стегнато руло.
Поставяте го в намазнена тава.
Така процедирате и с останалите 4 рула.
След като сте направили всичките рула ги разрязвате на 5 парчета.
Намазвате с олио или останалото масло.
За заливката,разбъркайте яйцата добавете бакпулвера,ванилията и млякото. Залейте тиквеника като се стремите да има навсякъде от нея. Печете в загрята фурна на 180*. Като получи лек загар сложете фолио и печете към 20 мин , махнете поръсете захар по желание и печете още 5-6 Мин.
Да ви е сладко!
.