Този сладкиш е с брашно от рожков, но поради липса на такова аз го замених с какао. Не увеличих количеството захарта както пише авторката,на сладост беше добре.Ако обичате по сладко може да увеличите захарта.
Получи се, сочен и ароматен сладкиш!
Продукти:4 яйца
1/2 ч.ч.кристална захар
1/2 ч.ч. кафява захар
3/4ч.ч.хладко прясно мляко
1/2 ч.ч.олио
1 ч.ч. бакпулвер
1 ч.ч. настъргани моркови,около2 големи
3/4 ч.ч. насъргани обелени ябълки,околоч голяма
1/2 ч.ч.какао
1 ч.ч. с връх брашно
за глазурата
100 гр шоколад
50 гр масло
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до получаване на хубав гъст крем.Прибавете по- малко от олиото и прясното мляко,като редувате с пресятото брашно,какао и бакпулвер.
Добавете настърганите ябълки и моркови,разбъркайте със шпатула.Изсипете сместа в тава с размери 20-30 см.в която сте сложили хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180* за около 40 -45 мин.Оставете сладкиша да изстине напълно и залейте с глазурата от разтопени масло и шоколад.
Приберете в хладилник да стегне глазурата,нарежете сладкиша и се насладете на изключителен вкус.
\
Няма коментари:
Публикуване на коментар