Продукти
2 яйца
160 гр захар
200 гр брашно
2 с.л. какао
100 мл. кисело мляко
40 мл. вода
70 мл.олио
140 гр горещо кафе
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
250 гр конфитюр от ягоди или по ваш избор.
глазура
течен шоколад
Начин на приготвяне
Смесете брашното ,какаото,содата,бакпулвера.Разбийте яйцата със захарта,добавете олиото ,киселото мляко и водата. Изсипете яйчената смес в сухите съставки.
Бъркайте до еднородна смес. Накрая добавете горещото кафе като бъркате непрекъснато. Ако варите кафето в джезве го прецедете преди да го сипете.
Изсипете сместа в голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Моята е с размери 35- 27см.
Печете в предварително загрята фурна на 180 * за 20 мин.
Оставете блата да изстине напълно.
Разделете го на 3 еднакви платки.
Разбийте конфитюра с пасатор за кратко за да е гладко.
Сложете първата платка в подходяща чиния, намажете с 1/3 от конфитюра. Слагате втората отгоре мажете отново и така и с третата, Най отгоре завършвате с конфитюр. Оставяте за 1-2 часа в хладилник.
За глазурата - разтопете за кратко течния шоколад и го нанесете с лъжица хаотично отгоре.
Може да ползвате и обикновен шоколад с малко масло или олио.
Нарежете на пастички и се насладете !
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар