неделя, 17 май 2015 г.

ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ И ПРЕОБРАЗЯВАНЕТО МУ

Гледайки един прекрасен букет божури,подарен ми от една мила баба,омаяна от аромата им, реших ,че трябва да приготвя нещо сладичко и да ги запечатам в снимка. Ровейки се из нета попаднах на един шоколадов сладкиш с крем на Люси,един изключителен кулинар.
Понякога стават и фалове,така се получи и при мен, някъде нещо се обърка,може би го препекох ,не ми се получи нейният ефект ,единият крем не отиде навътре,получи ми се сух блат,нейният изглежда влажен и прекрасен. Но няма да изхвърляме цял сладкиш,ще го преобразим и ще му се насладим.

Рецептата за сладкиша е тук ,Люси прекрасно е обяснила и показала стъпка по стъпка.

За преобразяването:

2 кофички гъсто кисело мляко ( на Баба 4,5 %)
захар на вкус
2-3 ванилии

Разрежете блата на три части като внимавате да не се наруши целостта на горната част.
Разбъркайте млякото със захарта и ванилията с вилица или лъжица.Сложете ринга за торта.
Нанесете половината мляко върху първият блат,може да сложите и някакъв плод.вторият блат останалото мляко и горният блат с крема. Оставете в хладилник за 3 -4 часа и му се насладете.





 

                                                          ПРЕОБРАЗЯВАНЕТО






Няма коментари:

Публикуване на коментар