Божествен! Сочен,ароматен ,вътрешноста е влажна а горната кора хрупкава захаросана с препечни ядки.Почваш и не можеш да спреш.
Продукти;
5-6 средно големи ябълки
4 яйца
1 ч.ч. захар
щипка сол
3/4 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
малко масло за формата
1 ч.л. канела
За заливка:
75 гр масло
1/4 ч.ч. захар
50 гр орехи едро нарязани
1 ч.ч. е с вместимост 250 мл.
Начин на приготвяне
Ябълките обелете и ги нарежете на кубчета . Разделете белтъци и жълтъци.Разбийте белтъците със щипка сил на сняг.Жълтъците разбийте със захарта до побеляване,добавете олиото и постепенно добавете по малко от белтъчния сняг като бъркате със шпатула. Добавете по малко от брашното и бакпулвера и бъркайте леко докато се усвои цялото количество брашно.
Във форма за торта сложете хартия за печене и намаслете със малко масло и сложете нарязаните ябълки поръсете със канела и излейте яйчената смес отгоре..Изравнете и сложете в предварително загрята фурна на 180* за 40 мин. През това време разтопете маслото и захарта на слаб котлон ,добавете орехите. Извадете сладкиша от фурната и с лъжица полейте навсякъде със маслената смес.
Върнете във фурната и я изключете.Оставете сладкиша 30 мин във фурната.
Извадете и оставете напълно да изстине преди да го нарежете.
Да ви е сладко!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар