Още една глезотийка за празника.Този сладкиш направих преди 2 години и по поръчка на снахата трябваше да го повторя.
Реших да го променя малко като заменя кокоса със какао.Основната рецепта тук
Удивителен десерт! Може да гарнирате с крем по ваш избор,или просто да залеете с разтопен шоколад.
Необходими продукти:
1 кут. от 200 г. майонеза
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
3-4 с.л. какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. (1 п. от 10 г) бакпулвер
ванилия (по желание)
За крема:
500 гр маскарпоне
пудра захар на вкус( аз сложих 1 ч.ч.)
50 гр заквасена сметана
За глазурата
100 гр шоколад
50 гр масло.
В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица.
Изсипете в тавичка (26- 28 см.) върху хартия за печене.
Печете 25 мин в загрята на 180 г С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Оставете сладкиша да изстине напълно.
Разбъркайте маскарпонето със захарта, добавете заквасената сметана.Нанесете крема върху сладкиша.Оставете в хладилник за около 30 -40 мин.
Разтопете шоколада и маслото на водна баня и нанесете глазурата върху крема.
Този път не го залях с глазурата а го нашарих с лъжица :)
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар