понеделник, 15 септември 2014 г.

ПИЦА - БАНИЦА

Пробвах тази пица- баница при моята приятелка Д-р Николова - голяма вкусотия.
Запретнах ръкави и спретнах това чудо.
Оригиналната рецепта е от тук, аз малко промених рецептата според наличните продукти.
Семейството ми много я хареса, от вън хрупкава а вътре разкош.

Продукти:

1пакет кори за баница 400гр
60 грмасло
2 яйца
100 гр сирене
2-3 домата
1 тиквичка
250 гр топено сирене
300гр колбас,филе
250 гр кашкавал
10 бр. маслини
шарена сол,магданоз,сол

Начин на приготвяне:
Сложете хартия за печене в тавичка.
Нарежете тиквичката и домата на кръгчета,нарежете и топеното сирене и колбаса а кашкавала настържете.
Разабийте яйцата със сиренето.
Намажете първата кора наполовина  с масло и я прегънете  сложете я в тавата.Така направете с още две кори , ще получите 6 пласта кори.Намажете  с 2-3лъжици от яйчената смес за спойка и наредете колбаса или филето. 
Следват още две кори намазани с масло и прегънати на две.
Намазвате с няколко лъжици от яйчената смес и редиме кръгчетата тиквичка, поръсете смалко кашкавал.
Следват пак две кори намазани с масло и прегънати.Намажете  малко с яйчената смес.Следва третият ред плънка от топеното сирене.
Пак две кори намаслени, яйчена смес и кръгчетата домати,магданоз малко настърган кашкавал.
Отгоре наредете пак намаслени кори, в моя случай 3 бр.
Печете на предварително загрята фурна на 180 гр до зачервяване. Извадете пицата и поръсете с насърганият кашкавал и нарязаните маслини, върнете в изключената фурна до разтопяване на кашкавала.
Оставете пицата леко да се охлади и я нарежете, сипете чаша бира и се насладете на невероятния вкус.








Няма коментари:

Публикуване на коментар