Тази рецепта видях в един сръбски блог, но се оказа ,че е на моята приятелка Лилето Давкова!
Благодаря за вкусотията!
На вид не ги докарах като нейните , тавата ми беше по голяма, но ви уверявам ,че са много вкусни.
Съставките малко промених :)
Продукти за кюфтетата:
500 гр кайма
1 яйце
1 настърган картоф
1 филийка хляб без кората
3-4 скилидки чесън
зелената част на не много голям праз
магданоз, черен пипер, кимион за
прясномляко за накисване на хляба
За заливката:
4 яйца
400гр заквасена сметана
50 мл. сметана за готвене
1ч.ч. брашно
магданоз
1 бакпулвер
черен пипер
1/2 ч.л. сол
и още
200 гр кашкавал настърган
Начин на приготвяне
В съд смесете каймата със накиснатия в прясно мляко хляб, ситно нарязаният праз и чесън.Добавете насърганият картоф , яйцето и подправките.Разбъркайте добре , оформете кюфтенца и ги сложете в хладилник докато направите заливката.
Разбийте с тел яйцата, добавете сметаните и бъркайте до гладка смес.Добавете брашното с бакпулвера и подправките.Бъркайте до хомогенна смес.
В тава ( 18-27см.) сложете хартия за печене и леко я намаслете, излейте яйчената смес и наредете кюфтенцата.
:Разпределете насърганият кашкавал върху кюфтетата
Печете в предварително загрята фурна на 180* около40-45мин.
Оставете малко да поизстине и го нарежете.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар