сряда, 12 декември 2012 г.
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С БАХАР "РЕНИ"
Когато прочетете заглавието на сладкиша може малко да ви смути "бахар-а', но повярвайте ми и аз така реагирах като ми продиктуваха рецептата.Аз имах щастието да го опитам ,приготвен от едно прекрасно момиче - Рени, и много ми хареса вкуса,нещо по - различно, та запретнах ръкави и малко промених рецептата( това е нормално за мен:) ) Хрупкав от вън и сочен от вътре - заслужава си да се опита :)
Благодаря на Рейхан за рецептата.
Продукти;
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар ( става много сладко, може да намалите количеството)
1 ч.ч.олио
1ч.л. сода( аз я угасих в малко лимонов сок)
2 ч.ч. брашно( аз сложих 1 1/2 ч.ч.)
1/2 ч.ч. стафиди оваляни в брашно
5-6 ябълки
1/2 нарязани орехи ( по желание)
3-4 зърна бахар
1 ванилия
сока на 1/2 лимон
Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Полейте ги със сока от лимона като отделите малко за содата. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете олиото, след това по малко от брашното, содата предврително разтворена в малко лимонов сок.Счукайте бахара в хаванче и го добавете към сместа,стафидите , ябълките и ванилията.Разбъркайте и изсипете в тава предварително покрита с хартия за печене. Сложете в предварително загрята на 170 градуса фурна и печете около 35-40 мин.
Насладете се на един невероятен вкус!
Честито Рождество Христово, ЕЛЗА!
ОтговорИзтриванеНека да съумеем да запазим
магията на Коледната нощ
през цялата година,
за да бъдем по-добри,
да се обичаме повече
и да имаме силата
да сътворяваме
по едно малко чудо всеки ден –
една усмивка, едно добро дело,
един топъл жест.
Бъдете живи, здрави
и истински щастливи ти и семейството ти!
Благодаря за хубавите пожелания! Да ви се върнат двойно!Извинявай ,че толкова дълго не отговорих , но не съм влизала в блога.Имаше много хубави моменти , но така и лоши за съжаление.За щастие всичко мина добре :) Желая на теб и семейството ти мнооого здраве защото е най- важното и късмет! Целувки от мен!
ОтговорИзтриване