Представям ви едно много вкусно ястие от моя край.
Любимо на моето семейство!
Продукти:
1 пиле( по възможност домашно) 
1 глава лук
1 домат 
2-3 опечени и обелени чушки
магданоз
сол
царевично брашно за овалване
Начин на приготвяне:
  Пиле се нарязва на порции и се овалва в царевично брашно.
Пече се скара или котлон. . 
В случая ние го печем 
върху "туча" на печка на дърва.
 Запича се от двете страни.
В тенджера се
 слага около 2,5  вода, нарязва се лука, домата и месото от скарата се 
пуска направо във врящата смес.
Слагат се печени и обелени чушки вътре а
 зимата сухи печени.
Вари се до готовност на месото. Нарязва се магданоз
 и копър
 

Няма коментари:
Публикуване на коментар