Това е един невероятен кекс с хрупкава коричка и леко влажна сърцевина.Комбинацията от кокос, масло и ванилия ще задоволи сетивата и на най- претенциозните:)
За белият пръстен:
5 белтъка,
1 ч.ч. захар,
2 ванилии
250 гр. кокосови стърготини
За кафявия блат;
200гр. масло,
1ч.ч. захар
2 ванилии
щипка сол,
5 жълтъка,
1 яйце,
1 1/2ч.ч брашно,
1 бакпулвер,
30гр. какао,
60 мл. мляко
100гр. шоколад,
2-3 лъжици олио
Приготвяне:
Разбиват се белтъците на сняг добавя се захарта.Като се разбие хубаво се добавят стърготините и ванилията и се бърка бавно с бъркалка.Сипва се в предварително намаслена форма за кекс като леко се разстила по стените на формата и в средата да се образува каналче. За кафявата смес се разбива първо маслото със захарта,добавят се яйцата,щипката сол,брашното,бакпулвера
5 белтъка,
1 ч.ч. захар,
2 ванилии
250 гр. кокосови стърготини
За кафявия блат;
200гр. масло,
1ч.ч. захар
2 ванилии
щипка сол,
5 жълтъка,
1 яйце,
1 1/2ч.ч брашно,
1 бакпулвер,
30гр. какао,
60 мл. мляко
За заливката:
2-3 лъжици олио
Приготвяне:
Разбиват се белтъците на сняг добавя се захарта.Като се разбие хубаво се добавят стърготините и ванилията и се бърка бавно с бъркалка.Сипва се в предварително намаслена форма за кекс като леко се разстила по стените на формата и в средата да се образува каналче. За кафявата смес се разбива първо маслото със захарта,добавят се яйцата,щипката сол,брашното,бакпулвера
,какаото и млякото. Какаовата смес се сипва върху бялата. Пече се около 60 мин. на 170 градуса.Оставя се да изстине във формата.Приготвя се заливката като шоколада се разтопява на водна баня с олиото и се залива изстиналия кекс.
Няма коментари:
Публикуване на коментар