За блата
4 яйца
12 суп. лъж. захар
1 каф. чаша олио
1 каф. чаша прясно мляко
12 суп лъж. брашно
1 бакпулвер
2 суп лъж. какао
1 суп лъж. мляко
За крема:
1/2 л. мляко
3 суп лъж. брашно
100гр. коксови стърготини
10 лъж. захар
Шоколадова глазура:
100 гр. шоколад
80гр маргарин
2 суп лъж. мляко
1. Всички съставки за тестото (без какаото и 1 лъж. мляко) се смесват и се разделя на две.
2. В едното тесто се добавя какаото разтворено в млякото. 3.Тъмното тесто се слага във намаслена форма за печене и се запича за малко( около 10 мин)
4.Слага се млякото и другите съставки за крема на котлон и се вари при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
5.Изважда се леко запечения блат залива се със кокосовия крем а върху него другата половина от тестото.Пече се на 170 градуса до златисто.
6. Съставките за глазурата се разтопяват и се залива сладкиша
7. Реже се напълно изстинал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар