Продукти за блат
3 яйца
150 гр захар
180 гр смлени орехи
20 гр галета
ванилия
Продукти за крема
1 консерва Дулсе де лече
1 ч.ч.сладкарска сметана
1 ванилия
Продукти за глазурата
1 ч.ч.течна сметана
200г натурален шоколад
За декорация направих карамелени фигурки и нар. За целта карамелизирах 3/4 ч.ч.захар с 1/2 ч.ч. вода и 1-2 к.л. лимонов сок. Разлива се с лъжица на хартия за печене и се оставя да стегне.
Прави се преди поднасяне.
Приготвяне
* За блата разбийте жълтъците с половината захар. Отделно разбийте на сняг белтъците. Като се втвърдят постепенно добавете останалата захар като продължавате да разбивате докато се получат меки връхчета. Смесете орехите с ванилията и галетата. Започнете да прибавяте към жълтъците от орехите и от избитите белтъци като ги редувате. Изсипете тестото в тортена форма,покрита с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна.
* За крема разбийте с миксер карамелизираното мляко и го смесете добре с предварително разбитата на сняг сметана и ванилията. .
* За глазурата кипнете сметаната,дръпнете я от огъня и сипете в нея начупения на парченца шоколад. Бъркайте докато получите гладък крем.
* Сглобете тортата като върху блата нанесете крема с Дулсе де лече. Поставете тортата в хладилника за да се охлади добре крема.След това го загладете добре и залейте с глазурата докато е още леко топла. Гарнирайте тортата със захаросаните ядки.
Продукти за крема
1 консерва Дулсе де лече
1 ч.ч.сладкарска сметана
1 ванилия
Продукти за глазурата
1 ч.ч.течна сметана
200г натурален шоколад
За декорация направих карамелени фигурки и нар. За целта карамелизирах 3/4 ч.ч.захар с 1/2 ч.ч. вода и 1-2 к.л. лимонов сок. Разлива се с лъжица на хартия за печене и се оставя да стегне.
Прави се преди поднасяне.
Приготвяне
* За блата разбийте жълтъците с половината захар. Отделно разбийте на сняг белтъците. Като се втвърдят постепенно добавете останалата захар като продължавате да разбивате докато се получат меки връхчета. Смесете орехите с ванилията и галетата. Започнете да прибавяте към жълтъците от орехите и от избитите белтъци като ги редувате. Изсипете тестото в тортена форма,покрита с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна.
* За крема разбийте с миксер карамелизираното мляко и го смесете добре с предварително разбитата на сняг сметана и ванилията. .
* За глазурата кипнете сметаната,дръпнете я от огъня и сипете в нея начупения на парченца шоколад. Бъркайте докато получите гладък крем.
* Сглобете тортата като върху блата нанесете крема с Дулсе де лече. Поставете тортата в хладилника за да се охлади добре крема.След това го загладете добре и залейте с глазурата докато е още леко топла. Гарнирайте тортата със захаросаните ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар