неделя, 29 януари 2012 г.

ТОРТА С ВИШНИ

Това е много лека с"въздушни " блатове и много крем торта.

Продукти за блатовете:

5 яйца
120гр. захар
50 гр. брашно
40 гр. какао
150 мл.прясно мляко
1 ванилия
1 пакетче бакпулвер

Продукти за ганаш крема:

220 мл.течна сметана
200гр.натурален шоколад

Продукти за ваниловия крем:

600 мл.прясно мляко
2 пакета ванилов пудинг
1 ванилия 200 гр. масло
150 гр. пудра захар
250 гр. замразени или от компот вишни

Приготвяне на блатовете.
Жълтъците се разбиват с захарта.
Добавя се брашното с бакпулвера,какаото и млякото.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят по малко към жълтъчната смес.
Бърка се бавно с шпатула. Разделя се на две.
Изсипва се в тава с размери 26см. покрита с хартия за печене.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 15 мин. За ганаш крема загрейте сметаната в съд с дебело дъно и добавете начупения шоколад.
Сметаната не трябва да завира .
Бъркайте до пълното разтваряне на шоколада и получаването на гладък крем.
Оставете да изстине около 2 часа. преди нанасяне на тортата разбийте с миксер.
За ваниловия крем: разтворете пудинга с част от млякото и прахчето ванилия.
Останалата част от млякото сварете и добавете на струйка затворения пудинг.Бъркайте до получаването на гъст и гладък крем.
Омекналото маслото разбийте с пудрата захар до получаването на пухкав крем
.Добавяте лъжица от НАПЪЛНО ИЗСТИНАЛИЯ ВАНИЛОВ ПУДИНГи разбивате до усвояването и.Така до пълното смесване на двата крема. Сложете единия блата в чиния за торта и сложете половината от крема,разпределете вишните и леко го притиснете да в крема.Разпределете остатъка от крема върху вишните.
Сложете другия блат и я "облечете" с шоколадовия ганаш Украсете с бял шоколад!

Няма коментари:

Публикуване на коментар