За блата: 100гр. масло
100гр. захар
2 яйца
75 гр. брашно
2 лъжици какао
1 лъжица бакпулвер
1 ванилия
50гр. нарязан шоколад
За тъмния крем: 300гр. млечен шоколад
300гр. течна сметана
50гр.масло
2 лъжици ром
За белия крем:
150гр бял шоколад 150гр. течна сметана
50гр масло
Приготвяне:
Разбива се маслото със захарта,прибавят се яйцата едно по едно
,брашното с бакпулвера и какаото.Разбърква се и се слага нарязания
шоколад. Изсипва се в намаслена тавичка с диаметър 26 см( добре е във
форма със свалящи се стени) Пече се на 180 градуса 20 мин. Изважда се
от формата да изстине.
За крема: сметаната се загрява - да не
завира слага се начупения шоколад да се разтопи. Като се получи гладък
крем се добавя маслото , бърка се докато се разтопи. По същия начин се
прави и белия крем.
И двата крема се прибират в хладилник да стегнат малко за да могат да се шприцоват.
Сиропирах блата със 100мл. мляко с 2 лъж. захар.
Крема се шприцова отгоре като се редуват
бял и кафяв кръг, (но шприца ми изигра лоша шега )и аз почнах с лъжица да правя кръгове.
След това с дървен шиш" издърпвах" от единия върху другия крем. Резултата ми допадна
Няма коментари:
Публикуване на коментар