Много,много вкусно!
Продукти
4 яйца
150 гр захар
100 мл олио
100 мл прясно мляко
270 гр брашно
50 гр стафиди
5 ябълки обелени и нарязани на парчета
Сока от половин лимон
1 бакпулвер
Ванилия
За трохите
1 с л. меко масло
1-2 с.л. захар
50 гр смлени орехи
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне
Обелете и нарежете ябълките,смесете ги със сока от лимона да не потъмнеят. Стафидите накиснете в алкохол по желание или в гореща вода като мен.
Разбийте яйцата със захарта на пухкава смес до побеляване. Добавете олиото и млякото и разбийте още малко до хомогенизиране.
Добавете на два, три пъти пресято брашно с бакпулвера. Бъркайте с шпатула. Прибавете ябълките и изцедените стафиди.
Разбъркайте до хомогенност.
Изсипете във форма за торта с диаметър 26 см с подвижен ринг и предварително сложена на дъното хартия за печене.
В купичка сложете мекото масло,захарта орехите и брашното и претрийте да станат трохи. Ако е необходимо добавете още орехи или малко брашно.
Поръсете сладкиша с тях.
Печете в предварително загрята фурна на 180 * без вентилатор за около 40 мин или до готовност,проверете с клечка .
Оставете да изстине малко и го извадете от формата и търпение до пълното изстиване преди да го нарежете!
Да ви е сладко!