понеделник, 12 декември 2022 г.

Руло от бутер тесто с вкусна плънка

 Продукти за две рула 

800 гр бутер тесто 

1 кг свинско месо по ваш избор,аз ползвах от плешка 

3 средно големи глави червен лук 

1/ 2 ч.ч червено вино 

3-4 с.л. олио

сол и подправки на вкус,в моят случай черен пипер .

100 гр топено сирене 

100 гр кашкавал 

1 жълтък за намазване

Начин на приготвяне 

Нарежете месото на малки кубчета,сложете в загрят тиган с мазнина  добавете виното и задушете под капак до готовност . Ако трябва долейте малко вода. Лука нарежете на шайби,когато месото е готово го добавете и разбъркайте. Пържете до омекване на лука,да остане само на мазнина. Посолете и добавете подправките. 

Оставете да изстине. 

Разделете бутер тестото на две,и нарежете по следният начин 

В средата сложете половината от плънката,разпределете 1/2 от топеното сирене и настържете 1/2 от кашкавала.  


Аз сложиш кашкавала на ленти ,но е по - добре настърган според мен.

" Загънете" плънката като редувате лентите,една от едната страна,после една от другата страна .и така до края.

 По същият начин направете и другото руло.

Намажете с разбит жълтък .

Прехвърлете рулата в тава с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 * до готовност.

Да ви е вкусно!