четвъртък, 20 октомври 2016 г.

МЛЕЧНА БАНИЦА С КАРАМЕЛ

По вкусна млечна баница не съм яла.
Много сочна и сладка,карамела и придава невероятен вкус.
Рецептата е сбор от няколко рецепти от нета.

Продукти

1 пакет домашна юфка
1.300 литър прясно мляко
6 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
1/2 ч.ч. захар за карамела
30-40 гр масло

Начин на приготвяне

В дълбока тава с размери 30 см. диаметър карамелизираме 1/2 ч.ч.захар ,след като карамела е готов слагаме маслото да се разтопи и махаме от котлона. Оставяме да стегне.
Разбиваме яйцата със захарта и добавяме млякото и ванилията.
Изсипваме юфката върху карамела и заливаме с яйчената смес. Разбъркваме юфката  за да поеме от млякото .
Слагаме в предварително загрята фурна на 170 * и печем около 50 мин.
Оставяме да изстине ( при нас не стана така ,нямахме търпение) и се наслаждаваме на невероятният вкус.
ДА ВИ Е СЛАДКО!










сряда, 19 октомври 2016 г.

СОЛЕНКИ А ЛА ЙОЛИ

Благодаря ти Йоли за невероятните соленки!
Приготвих ги за РД на сина ми ЗДРАВКО и всички в работата му са били възхитени!
Много лесни и адски вкусни!

Продукти
масло
крема сирене или извара
брашно
сол 
микс от семена
1 яйце

Точни количества няма ,съотношението е 1:1:1 т.е. колко крема сирене толкова масло и брашно.
Аз използвах 250 гр меко масло,250 гр извара, 250 гр брашно и 1.ч.л. сол.
Разбивате маслото със крема сиренето или изварата и добавяте брашното със солта.
Получава се меко лепкаво тесто. Увийте го в стреч фолио  и приберете в хладилник за няколко часа. В моя случай около 4-5 часа. Може да го замесите вечерта и на сутринта да ги печете.
Покрийте тава с хартия за печене и загрейте фурната на 170*. От тестото оформете топчета с големина на орех.
Потопете всяка соленка в разбитото яйце и оваляйте в семена.Наредете ги в тавата и ги изпечете за около 20-25 минути. Непременно ги оставете да изстинат преди да ги хапнете.
Да ви е сладко!